Produsere‎ > ‎Skjermopptak‎ > ‎

Opptak direkte i nettleseren


Innhold

    Ingen overskrifter.

    Fordelen med de webbaserte verktøyene er at de krever en Internett-tilkobling og nettleser for å fungere, dog med tillegge som Java eller Flash. Selv om disse programmene foreløpig ikke kan konkurrere fullt ut med desktop programmene, så har de sin styrke i plattform uavhengighet, umiddelbarhet og enkelhet. 

    Skjermopptak som skjer via nettleseren utnytter imidlertid ikke maskinen din like godt som dedikerte programmer, som du laster ned og kjører direkte på maskinen din. I praksis betyr det at de fleste skjermopptak i nettleseren blir gjengitt med et lavere antall bilder i sekundet. Det betyr i praksis at dersom du skal ta opp deler av skjermen der det vises video, så vil ikke disse verktøyene fungere særlig godt. Da er et nedlastet program løsningen. 

    Til opptak av aktivitet på vanlige websider mm er imidlertid de nettbaserte skjermopptakerne egnet. Noen av disse svakhetene kan løses ved å laste ned videofilene med skjermfangst, deretter importere, redigere og behandle dem i et eget videoredigeringsprogram.