Produsere‎ > ‎Skjermopptak‎ > ‎

Nedlastbare programmer


Det finnes en rekke nedlastbare programmer som kan benyttes til skjermopptak. Her ser vi på tre gratis alternativer, men det finnes også mange betalingsprogrammer.

Presentasjonen inneholder vidoer som kort presenterer flere aktuelle gratisprogrammer for skjermopptak. Hvilket du velger blir til syvende og sist et spørsmål om maskinvare og bruksområde.


Jing

Jing er et skjermopptaksprogram som leveres av Techsmith, et selskap som også tilbyr mer avanserte verktøyer for skjermopptak. Jing har en begrensning på 5 minutter pr opptak, noe som ofte viser seg å være litt i underkant.

En ulempe med Jing er at du ikke kan laste ned videoen i et redigerbart format

Camstudio

CamStudio er et gratis program for PC, som lar seg ta opp skjermen og eksportere opptaket som en AVI-fil. Disse filene kan fint lastes opp på Vimeo og YouTube. 

Om ønskelig kan også CamStudio gjøre om videofilen til en SWF-fil - det betyr at den kan legres på en hvilken som helst webserver og spilles av direkte på maskiner som har installert en Flash-avspiller. Video gir imidlertid relativt store filer, så for de fleste er det mest praktisk å benytte en av de store videodelingstjenestene.

BB FlashBack Express

BB FlashBack Express er et program som kan lastes ned gratis til PCer. I tillegg til vanlig skjermopptak og opptak av lyd kan du også gjøre et samtidig opptak av webkamera. Dette kommer da med som et bilde-i-bilde på opptaket.

Med programmet følger en avspiller med funksjoner for opplasting til ulike videodelingstjeneter. Du kan eksportere opptaket i AVI- og Flash-format - Flash Video (FLV) eller standard Flash (SFW).

I avspilleren kan du også gjøre enkel redigering, som å kutte i begynnelsen og/eller slutten av opptaket.

Etter at du har benyttet programmet i 30 dager må du registrere deg som bruker. Dette er imidlertid gratis.