Presentere‎ > ‎Office Mix‎ > ‎

Lag en "interaktiv" Mix

Vi sier gjerne at en mix / skermvideo ikke bør være lenger enn 5-8 minutter. Det avhenger selvsagt litt av hva slags tema en tar opp. Dersom det er en konkret prosess eller prosedyre som gjennomgås bruker en den tiden det tar. Mer komplekse tema, der det kan være flere innfallsvinkler, bør en vurdere å splitte opp i flere, kortere filmer.
 
Samtidig føler en gjerne på behovet for å samle ressurser i ett læringsobjekt. Mixen som er vist her tar for seg opphavsrett, et tema som har en rekke undertema som kan avgrenses. Samtidig henger alle disse undertemaene sammen og her er dette vurdert slik at disse med fordel kan samles. Problemet er imidlertid at dette blir en video på nesten 40 minutter. Selv om dette er kortere enn en forelesning, så vet vi at de aller fleste ikke kommer til å se en så lang video fra begynnelse til slutt.

Løsningen kan være å bygge inn en form for enkel interaktivitet i presentasjonen. Da er det litt vi må tenke på:
  • Vi må ha noe som kan klikkes på (pekere)
    feks i form av knapper eller tekstlinker
  • Linkene må legges inn
    dette skjer i Powerpoint før vi eksporterer mixen
  • De sidene hvor vi vil at brukeren skal stoppe opp, og selv gjøre valg, bør ikke inneholde lyd eller video
    – dvs de kan inneholde lyd og video, men presentasjonen stopper ikke opp. Uten medieelementer (lyd video) vil den endelige mixen stoppe opp på de stedene hvor brukeren skal gjøre (vei)valg.
Nedenfor ser du et eksempel på hvordan en jobber med detet i Powerpoint, samt den endelige mixen fra eksemplet:


Denne mixen i praksis: