Samarbeide‎ > ‎Google nettsteder‎ > ‎

Sette inn elementer


Når du er inne i editoren kommer det opp en menylinje øverst på siden. Klikker du på “Sett inn” får du en rekke valgmuligheter. Vi går ikke gjennom disse hver for seg, mange er rimelig selvforklarende, men det finnes også en rekke mer avanserte funksjoner. 

For oss blir det viktigste å kunne sette inn bilder/illustrasjoner, videoklipp og kanskje kart, noe som fungerer greit. Dvs, dette er en Googletjeneste så det er best integrert med YouTube og Picasa nettalbum mm. Skal du sette inn en video fra f eks Vimeo eller tjenester som Glogster m fl må du gjerne benytte HTML-visningen. Mer om det nedenfor.

Menyen “Format” handler om tekstformatering, mens “Tabell” er rimelig selvforklarende.

Legg merke til menyen “Oppsett” som gjør det mulig å endre layouten på siden. Dermed kan du jobbe med ganske komplekse layouter, uten å måtte forholde deg til koding.

Sette inn et bilde

Funksjonen for å sette inn bilder finner du øverst i menyen. Denne dialogboksen kommer opp:Her kan du enten laste opp bilder fra datamaskinen din, eller du kan legge inn bilder via en nettadresse. Vi anbefaler den siste metoden, siden opplasting av bildefiler via ta av de 100 MB med lagringsplass som er tilgjengelig i gratisversjonen av Google Sites.  I videoen til høyre ser du hvordan du kan legge inn et bilde via en nettadresse:

Sette inn elementer ved hjelp av embedkode

Skal vi legge inn medieelementer fra eksterne tjenester som Vimeo, Glogster, Vuvox, Prezi mfl kan vi gjøre dette vi HTML-visningen av siden. Dette betyr at vi må forholde oss litt til kode, men det finnes måter å minimere dette på.

Samtidig går vi gjennom måter å jobbe med siden på: