Samarbeide‎ > ‎Google nettsteder‎ > ‎

Legge til en ny side


Før du kan opprette en ny side via Google Sites må du logge deg på nettstedet. Nederst på alle sider finner du en link merket “logg på”. Bruk denne.

Straks du er pålogget ser du fire knapper oppe til høyre. 


Plusstegnet er knappen for å opprette en ny side:Klikker du på plusstegenet kommer du til noen valg, der du må bestemme navnet å den siden du vil opprette og hvor den skal være plassert:

 1. Først skriver du inn tittelen på siden. Denne kan du velge helt fritt, men siden teksten kommer opp i noen av menyene kan det være lurt å holde tittelen relativt kort.
   
 2. Du kan velge mellom flere sidetyper. vanligvis er det “Nettside” som er det du er ute etter. Dette valget er forhåndsvalgt, men du kan velge mellom flere sidetyper og du kan endre sidetype etterpå. Vær imidlertid oppmerksom på at du kan miste informasjon dersom du endrer sidetype i etterkant. Skjønt informasjonen er ikke tapt, siden Google Sites har en versjonskontroll som lar deg angre, dersom du skulle gjøre noe feil.
   
 3. Vær bevisst hvor du plasserer nye sider. Du kan alltid flytte på sider etterpå, men det blir mindre styr dersom du plasserer den riktig med en gang. 

  3.b Her har jeg valgt å opprette en ny side under en allerede eksisterende side, kalt “Events”.
   
 4. Deretter er det bare å trykke “opprett”, i toppen av siden.Legg merke til at du kan endre URLen, dvs adressen til siden, før du oppretter den. Dette er en litt avansert bruk, og du trenger ikke bry deg om dette medmindre du har et spesielt ønske om å bruke et annet navn i URLen enn det som står i sidens tittel.


Siden blir opprettet, og vi kan redigere den på vanlig måte. Straks du er fornøyd trykker du “lagre”, oppe til høyre.


Legg merke til valget “Legg til filer”. Dette kommer opp som default, men vi anbefaler å fjerne dette valget. Grunnen er at gratisversjonen av Google Sites kun tillater 100 MB lagring. Dette er ganske mye dersom du skalerer ned bilder før du laster dem opp, men det sikreste er likevel å lagre bilder og multimedia via andre, eksterne tjenester - f. eks på Flickr.com, via Google Drive, Dropbox oa.


Du fjerner valget “Legg til filer” ved å gå inn i menyen oppe til høyre, under valget “mer” og velge “sideinnstillinger:

Endre sideinnstillinger

Klikk “Mer” og “Sideinnnstillinger”:
Du får opp denne dialogboksen:
Valgene er ganske selvforklarende. Legg merke til at du her kan endre sidens nettadresse (URL) og hva slags sidemal som er brukt.